Hver eneste morgen får journalister på aviser, ugeblade, radiostationer og andre medier et væld af pressemeddelelser om alt muligt. Ofte – alt for ofte – er disse sendt bredt ud til alle medier i et håb om, at det finder vej ud i det offentlige rum.

Og dette kan være skønne spildte kræfter. I stedet skal man gøre sig klart, hvem man vil have i tale. Med andre ord skal man stille sig selv spørgsmålet: hvad er målgruppen, der skal rammes?

Hvilken historie vil du fortælle?

Med svaret på det første spørgsmål, kommer det næste: Hvad vil du fortælle dem? Jo klarere og mere appellerende din historie er, jo bedre. Det betyder, at dit budskab skal have en appel til din målgruppe. Der er voldsom forskel på at henvende sig til revisorer, advokater eller datamatikere og det at få kontakt til et bredere publikum som seerne, læserne og lytterne. Dit budskab skal formuleres på en måde, der fanger interessen inden for få linjer. Og – ikke mindst – får folk i målgruppen til at læse din tekst til ende.

Hvilke medier skal du kontakte?

Til sidst kommer spørgsmålet: Hvilke medier eller journalister er de bedste at kontakte til lige netop denne pressemeddelelse? Og svaret afhænger igen af, hvem du vil have i tale med dit budskab. I nogle tilfælde skal man have fat i et netmedie, der henvender sig maskinmestre, mens man i andre sager skal have fat i en bredere indgang til det offentlige rum som ugeaviser, regionale medier eller landsdækkende aviser. Samtidig er det en klar fordel at vide, hvilke journalister der kunne være interesserede i det emne.

Priser

Jeg tager 1.400 kroner i timen for at udforme pressemeddelelser. I denne pris er medregnet, at jeg udnytter min viden og netværk til at give netop din pressemeddelelse det bedst mulige gennemslag i offentligheden. Evt. udgifter til transport, overnatning m.v. afregnes efter aftale med kunden. Kørsel i egen bil afregnes med 3,95 kr. pr. km.

Jeg kan henvise til Dansk Journalistforbunds vejledende takster.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du vil vide mere. Du kan også læse mere her.