Da vin og grillkylling blev til en erhvervssucces

Et par gode glas vin og en dampende duftende grillkylling under en ferie i det sydfranske blev til restauranter på Vesterbro Torv og i Tivoli i København. Mød de to ide-kvinder bag succesen Chicks by Chicks. Eller læs om topchefen, der står bag en turnaround i Letz Sushi i de artikler, jeg skrev til HORESTAs […]

Kan man få succes internationalt på at sælge garnnøgler?

Svaret på spørgsmålet i overskriften er et ja, hvis strategien er den rigtige. Iværksætter Dennis Drejer fandt et hul i markedet. Og i dag vokser hans webshop, Rito.dk, i en grad, så han er i færd med at udvide forretningen til Sverige og Norge.Læs artiklen i Økonomisk Ugebrev om strategien bag en succesfuld nicheforretning på […]

“Helt seriøst overvejer jeg at søge medarbejdere på Island”

Manglen på IT-medarbejdere tager til på tværs af mange forskellige virksomheder. Og ofte må start-up virksomheder tage utraditionelle midler i brug for at rekruttere de eftertragtede folk. Som IT-virksomheden aPureBase der har en medarbejder siddende på Færøerne. I annoncetillægget til Børsen,fra den 6. december har jeg sammen med min samarbejdspartner Ernst Poulsen skrevet en række […]

Massefyringer slår rekord

Nykredit, Vestas og mange flere varslede fyringer i de seneste måneder. Ikke siden finanskrisen har så mange virksomheder varslet fyringer som i oktober 2016. Hvad er årsagerne til de mange varslede fyringer. Jeg har forsøgt at finde nogle svar i artiklen i Økonomisk Ugebrev (abonnement kræves for at læse artiklen).

Sydjysk byggeri lider stadig efter finanskrisen

I de store byer er der fuld gang i byggeriet. Store projekter som letbane i Aarhus og metrobyggeri i København fylder i gadebilledet. Men i det sydjyske er hverdagen en ganske anden. I Business Syd kan Dansk Byggeris mand berette om en helt anden virkelighed, hvor der er rift om de få opgaver, hvis ikke […]

Danskerne vil lære af israelsk iværksættersucces

Den første november slår et nyt dansk innovationscenter dørene op i Tel Aviv. Ideen er at bygge bro mellem danske og israelske virksomheder. Chefen for den danske medico-koncern Ambu ser sammen med dansk iværksætter store perspektiver i det nye innovationscenter. Læs mere i Mandag Morgen (kræver abonnement).

FTF-A: Medlemmerne fortæller deres egen historie

Mød Bjarne Nielsen, der fortæller, hvorfor han var nødt til at sige sit arbejde op. Mød Torben Kofoed-Nielsen der skifte spor i sit arbejdsliv til at hjælpe unge med at komme ud af kriminalitet. Med medlemmernes egne ord viser FTF-A, hvordan man kan anvende storytelling til stå stærkere med sit brand.

Danske Trustpilot på vej ind på det amerikanske marked

Læs artikel i Økonomisk Ugebrev om Trustpilots ambitioner globalt og på det amerikanske marked (abonnement kræves). Netop det amerikanske marked er afgørende for den danske virksomheds succes, mener stifter og CEO Peter Holten Mühlmann.

Oplevelsespark i Wolfsburg

Verdens største bilfabrik, VW i Wolfsburg, forsøger med temaparken Autostadt i Wolfsburg at give kunderne oplevelser, der knytter dem tættere til deres mange varemærker. På Bjerges Facebook-side kan du med en video tage turen op gennem bil-tårnet, der er fotograferet indefra her.

Erhvervskvinde forankret i det lokale

I et interview til Erhverv Danmark løfter erhvervskvinden Ilse Jacobsen sløret for, hvad der driver hende som erhvervskvinde. Kom med en tur indenfor i hendes univers, som gengivet i interviewet med Peder Bjerge.